16:00: Autorské čtení s Radkem Veselým o obrech a trpaslících

Autorské čtení s Radkem Veselým, autorem knihy Jak se chtěl stát obr trpaslíkem. Děti na konci čtení budou moci prokázat, zda čtení poslouchaly opravdu pozorně…

Obr Buclík není jen tak obyčejný obr. Příliš nevyrostl, a možná i proto se rozhodl opustit ostatní obry a vydat se za dobrodružstvím. Uchvátily ho totiž legendy o trpaslících, které zaslechl od lidí. A aniž by věděl, co nebo kdo je to trpaslík, vše kolem nich mu přijde neuvěřitelné a lákavé. A tak se rozhodl – stane se jedním z nich!
Podivuhodný příběh obra Buclíka, který se stal součástí Zásilky z Knihozemě 2019, děti vtáhne do děje. Radek Veselý, autor knihy, dětem přečte úryvek z knížky a navíc pro ně připraví i pracovní list , který prověří, jaké vědomosti si děti ze čtení odnesly. 

Další aktivity, které by vás mohly zajímat:

Pro předškoláky

15:00 Jak vypadá pirát a nepirát? Ilustrátorská dílna

Tomáš Chlud, autor kreseb v knize Ukradený poklad, dětem v praxi ukáže, jak vypadá takový pravý pirát a jak zase pirát, který si na něj jen hraje. Přijďte si užít kreativní dílnu a společné kreslení s Tomášem Chludem, autorem ilustrací v knize Ukradený poklad, která byla vybraná do letošní Zásilky z Knihozemě. Naučí vás kreslit piráty

Pro nejmenší

Vyrob si svůj hudební nástroj

Petra a Dáša z projektu Testováno na dětech vás a vaše děti provedou hudební dílnou, kde si společně s nimi vyrobíte vlastní jedinečný hudební nástroj, nebo si zahrajete na neuvěřitelné DIY nástroje z trubek, klíčů, kartonů nebo i špachtlí! A nakonec se můžete připojit a společně s  ostatními si zahrát a roztančit tak celý Kreativní festival! 

Pro předškoláky

Ozdob si svou taštičku či penál

Ozdobte si pod vedením zkušené lektorky svůj penálek či taštičku na své osobní drobnosti.Speciální razítka na textil francouzské zn. Aladine jsou k tvoření malých i větších dětí či nás, rodičů, naprosto ideální. V posledních letech patří mezi nejoblíbenější exotické motivy jihoamerických lam či roztomilých lenochodů. Nechte se jimi inspirovat i vy!

Máte libovolný dotaz?

Kontaktujte nás na info@kreativnifestival.cz nebo na Facebooku.